Seminārs „Domā – Mācies – Dari”

Mēs – ģimene, mēs – skola, mēs – valsts un pašvaldību institūcijas, mēs – sabiedrība. Ar šādu devīzi 24. aprīlī Krāslavas Valsts ģimnāzijā notika seminārs „Domā – Mācies – Dari”, kas tika organizēts projekta „Mācāmies un darām kopā” ietvaros un kura tēma bija vecāku, skolēnu un pedagogu sadarbības iespējas, uzlabojot zināšanu kvalitāti un pilnveidojot prasmes pilsoniskajā līdzdalībā.

Pasākumā piedalījās skolotāji no novada izglītības iestādēm – PII „Pienenīte”, PII „Pīlādzītis”, Indras vidusskola, Krāslavas pamatskola, Krāslavas Bērnu un jauniešu centrs, Krāslavas Valsts ģimnāzija –, kā arī kultūras darbinieki, sabiedrības pārstāvji un skolēnu vecāki. Nodarbības vadīja lektore Ausma Pastore, kura meistarīgi apvienoja teoriju ar praksi, dalījās personīgajā pieredzē un prasmīgi iesaistīja diskusijā ikvienu klātesošo.
Kā atzina semināra dalībnieki, izaicinājumi skolas, ģimenes, institūciju un sabiedrības sadarbībai ir bijuši aktuāli vienmēr. Šoreiz jebkura problēma tika analizēta no dažādiem skatu punktiem, izskanot reizēm pat pretrunīgiem viedokļiem.


Ingrīda Grišāne
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 33 (05.05.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.