Kopdzīves likums nedrīkst nonākt pretrunā ar kristīgām pamatvērtībām

Laikraksts “Ezerzeme” par skandalozo Kopdzīves likumu ir runājis vairākkārt. Un tāpat kā lielākajai sabiedrības daļai, to māc bažas, ka zem Kopdzīves likuma ierosinātāju un atbalstītāju propagandiskajiem skaidrojumiem par tā neizbēgamo nepieciešamību, kas vienlaicīgi apliecinās arī Latvijas valsts progresīvo un Eiropeisko domāšanu, slēpjas cits mērķis - legalizēt viendzimuma partnerattiecības.

Iniciatīvas autors ir politiķis Juris Pūce un 100 personas, kuras Latvijā ir labi pazīstamas un vērā ņemamas personības. Viņu vadībā ir uzsākta parakstu vākšana par Kopdzīves likuma pieņemšanu Latvijā. Ja izdosies savākt nepieciešamos 10 000 parakstu, iniciatīva tiks iesniegta Latvijas Republikas Saeimā, kurā ar balsojumu būs jāizlemj vai Latvijā jāievieš Kopdzīves likums, kā to tikai ar divu balsu pārsvaru izdarīja Igaunija, vai tomēr nav jāievieš. Šobrīd ir savākti jau vairāk nekā 4 340 paraksti un šī straujā parakstu iesniegšana ir mazliet pierimusi.
Parakstu vākšanas iniciatīvu grupa uzskata, ka Satversmes 110. pants liek valstij aizsargāt jebkuru ģimeni un bērnu, taču valsts aizsardzība šobrīd nav pieejama nelaulātiem pāriem - valsts dažādā veidā apgrūtina šo pāru dzīvi un rada necilvēcīgas situācijas, kuras šie pāri nevar atrisināt, minot dažāda veida piemērus.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 33 (05.05.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.