Jeļenas Vorošilovas un viņas komandas „Mīlas kariete”

Vēl ziemā Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs izsludināja ideju konkursu „Jauns vides objekts kāziniekiem Krāslavas pils kompleksā” ar mērķi izveidot Plāteru pils un parka teritorijā unikālu vides objektu jaunlaulātajiem, novada iedzīvotājiem un viesiem. Piedalīties konkursā varēja jebkura juridiska vai fiziska persona, domubiedru grupas. Finansiālu atbalstu nodrošināja Krāslavas novada dome.

Konkursa norises rezultātā tika saņemtas 6 idejas, kas varētu būt īpaši pievilcīgas kāziniekiem. Visas iesniegtās idejas bija ļoti interesantas, bet vērtēšanas komisijai bija jāizvēlas viens uzvarētājs.
Aprīlī konkursa dalībnieki sapulcējās Krāslavas novada tūrisma informācijas centrā, lai uzzinātu par rezultātiem un saņemtu dāvanu kartes.
Par uzvarētāju tika atzīta biedrība „Pīlādzītis klubs” (vadītāja Jeļena Vorošilova) ar ideju „Mīlas kariete”. Šī projekta ietvaros ir paredzēta metāla karietes uzstādīšana, ko varētu vasarā apstādīt ar puķēm, bet ziemā apgaismot ar spuldzītēm. Šāds vides elements noteikti piesaistīs ne tikai jaunlaulāto, bet arī tūristu uzmanību.
Lūk, ko par šo skaisto ideju pastāstīja pati Jeļena: „Konkursa nolikumā bija noteikts, ka ir jārada jauns vides elements, kas domāts kāzu ceremonijām un kas ir atbilstošs pils kompleksa attīstības koncepcijai, pils un parka arhitektūrai un kompleksa kopējam dizainam. No sākuma mums bija vairākas idejas. Piemēram, izveidot arku, kur jaunlaulātie varētu nofotografēties un dot cits citam solījumu... Tad es aizdomājos - kur es pati gribētu nofotografēties, ja man būtu kāzas? Un man radās šāda vīzija: līgava skaistā kleitā blakus pilij - tā ir princese, tātad blakus jābūt karietei.


Natālija Zdanovska
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 34 (08.05.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.