Krāslavas novada 6. klašu skolēnu lasītāju konference

Lasīšana ir milzīga vērtība, kas padara cilvēku bagātu. Lasot cilvēks paplašina redzesloku, attīsta emocionālo pasauli, lasīšana aizkustina un iedvesmo. Katru gadu dažādos pētījumos tiek atklāts, ka bērni un jaunieši lasa aizvien mazāk un retāk, jo grāmatu un saturīgas lasāmvielas vietā viņi izvēlas televīzijas raidījumus un dažādas izklaides iespējas internetā.

Plānojot darbu 2014./2015. mācību gadam, Krāslavas novada krievu valodas (svešvalodas) skolotāji nolēma organizēt Krās- lavas novada 6. klašu skolēnu lasītāju konferenci, lai attīstītu skolēnu lasīšanas interesi, tēlaino domāšanu un radošo pašizpausmi, sekmētu skolēnu emocionālo un intelektuālo attīstību. Un tā 30. aprīlī Krāslavas Valsts ģimnāzijā visus ciemiņus – Krās- lavas novada 6. klašu skolēnus - sagaidīja karalis, karaliene un princese, aicinot uz lasītāju konferenci “Latviešu un krievu tautas pasakas”. Vairākus mēnešus skolēni gatavojās konferencei: lasīja pasakas, zīmēja ilustrācijas, veidoja pasaku tēlus, inscenēja pasakas. Atbildot uz viktorīnas jautājumiem, bija iespēja salīdzināt latviešu un krievu tautas pasaku varoņus un sižetus.
Konferencē skolēniem kopā ar Krāslavas Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājām Aiju Jakoveli, Ingrīdu Grišāni, Ilgu Stikuti un Dainu Andžāni bija iespēja atcerēties pasaku sižetus un varoņus, pašiem sacerēt pasakas, pārbaudīt, cik uzmanīgi un vērīgi lasītāji viņi ir, kā arī iejusties dažādu pasaku varoņu tēlos.


Dina Skudra
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 37 (19.05.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.