Atkal mūzika, mūzika plūst...

Patīkamā maija dienā Krās- lavas Mūzikas skolas afiša aicināja uz akordeonistu konkursu laureātu koncertu. Uzmanīgi lasītāji, protams, ievēroja, ka vairāku gadu garumā mūsu jaunie muzikanti aktīvi piedalās visprestižākajos konkursos un starptautiskajos festivālos un gūst godalgotas vietas. Pēc apbalvojumu skaita uzvaras lauri pieder Krāslavas akordeonistiem.
…Tas nebija vienkāršs koncerts, bet veltījums jubilāram, pedagogam Anatolijam Livčam, kurš apbrīnojami viegli izpildīja šī pasākuma konferansjē lomu. Nebija nekādas lielīšanās, tikai lepnums par saviem audzēkņiem. Viņi sagatavoja visdārgāko dāvanu savam iemīļotajam skolotājam: šī gada maijā reģionālajā akordeonistu konkursā, kas notika Daugavpilī, trīs ansambļi no Krāslavas kļuva par zelta laureātiem!

…Bērnu apgarotās sejas, pilnīga iedziļināšanās brīnumainajā skaņu pasaulē. Vārdi, kas ir pazīstami ne tikai Latvijas muzikālajos plašumos - Artēmijs un Anna Kozačuki, Ēriks Lukaševičs, Daniels Dukaļskis un Armands Rabkevičs. Tas bija nevis koncerts, bet īsta meistarklase. Zālē aplaudēja jaunie mūziķi, vecāki, pedagogi un viesi no galvaspilsētas – solisti Žoržs Siksna un Anna Zaiceva. Tādu pārsteigumu jubilejā savam tēvam sagatavoja dēls Anatolijs Livča, profesionāls pianists, kurš akomponē Latvijas estrādes zvaigznēm. Rīgas slavenības arī bija patīkami pārsteigtas par laureātu koncerta augsto māksliniecisko līmeni! Šajā dienā Anatolijam Livčam bija pasniegts Kultūras ministrijas Atzinības raksts, un tas ir viņa pašaizliedzīgā darba likumsakarīgs rezultāts.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 37 (19.05.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.