Vai Latvijai ir vajadzīgi ­Āfrikas bēgļi?

Brisele vēlas izvietot mūsu valstī „viesus” no trešajām valstīm
Eiropas Komisija šī gada maijā prezentēja programmu migrācijas jomā sakarā ar lielāku skaitu bēgļu no trešajām valstīm. Katrai ES dalībvalstij būs noteiktas bēgļu uzņemšanas kvotas. Latvija jau ir paudusi neapmierinātību ar šo projektu, taču visticamāk arī mums būs jāsolidarizējas un jāizmitina bēgļi valsts teritorijā.

Ko vēlas Eiropa?
Ir zināms, ka ES dienvidu valstis, piemēram, Itālija un Spānija, jau tagad cieš sakarā ar bēgļu pieplūdumu no Āfrikas valstīm, kuras plosa kari un kurās valda tāda nabadzība, par ko pat nevar iedomāties lielākā daļa Eiropas iedzīvotāju. ES valstis mēģina kontrolēt bēgļu straumi, taču apstādināt to pilnībā vairs nav iespējams. Sakarā ar to Brisele aktualizējusi jautājumu par to, ka visām ES dalībvalstīm būs jāuzņemas solidāra atbildība par palīdzību cietušajiem.
Runa ir par relatīvi nelielu cilvēku skaitu - 20 000, no kuriem Latvijai piedāvā izmitināt savā teritorijā 220 personas. Lietuvai būs jāuzņem 207 bēgļi, bet ekonomiski attīstītākajai Igaunijai - 326 bēgļi. Galvenais slogs būs jāuzņemas lielākajām Eiropas Savienības valstīm - Vācijai (3086), Francijai (2375) un Lielbritānijai (2309).


Viktors Ūdrišs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 38 (22.05.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.