Atbalsts daudzbērnu ģimenēm

Latvenergo aicina

Lai atbalstu saņemtu visas jaunās daudzbērnu ģimenes, arī tad, ja trešais bērniņš ģimenē ienāks maijā vai līdz gada beigām, Latvenergo aicina pieteikties atbalsta saņemšanai. Bērnam piedzimstot, lūdzam aizpildīt pieteikuma formu www.e-latvenergo.lv vai arī klātienē pieteikties Latvenergo klientu apkalpošanas centrā.

Valsts atbalsts norēķiniem par elektrību aprīlī kopumā piešķirts vairāk nekā 71 tūkstotim daudzbērnu ģimeņu un trūcīgu un maznodrošinātu mājsaimniecību. Apkopotie dati parāda, ka valsts atbalsta saņēmēju skaits ik mēnesi pieaug. Tas norāda, ka programma veiksmīgi un efektīvi turpina darboties, procesi visām iesaistītajām pusēm kļūst arvien skaidrāki.
Kopš janvāra būtiski palielinājies maznodrošināto un trūcīgo personu skaits, kuras saņem atbalstu, tikmēr daudzbērnu ģimeņu skaits visus mēnešus ir ļoti līdzīgs – aptuveni 17 tūkstoši, līdzīgi kā arī iepriekšējos gados, kad atbalstu daudzbērnu ģimenēm sniedza AS „Latvenergo”.
Atgādinām, ka valsts atbalsta programmas ietvaros daudzbērnu ģimenes katru mēnesi par pirmajām 300 izlietotajām kilovatstundām (kWh) var norēķināties par cenu, kas atbilst pērnā gada Starta tarifam, bet par pārējām – atbilstoši izvēlētajam Elektrum produktam. Savukārt maznodrošinātas un trūcīgas mājsaimniecības katru mēnesi var saņemt atbalstu pirmajām simts patērētajām kilovatstundām. Ja daudzbērnu ģimene atbilst arī trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusam, tad katru mēnesi atbalsts tiek piemērots par pirmajām 400 kWh.


Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 39 (26.05.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.