Gadalaiku mistērija

Krāslavas novada skolēnu datorzīmējumu tematika šajā mācību gadā bija „Mans mīļākais gadalaiks”.
Zelta rudens, baltā ziema, pavasaris ar jauno gaiši zaļo lapotni, ziedošiem kokiem un krūmājiem. Bet galvenā ir vasara — brīvdienu laiks! Vasarā var priecāties par sauli un siltajām dienām, doties ceļojumos un pārgājienos.
Brīnišķīga vasarā ir daba — šalko zaļais mežs, nogatavojas ogas, zied visdažādākās puķes.

Visus šos gadalaikus bērni atainoja savos zīmējumos. Radošā darba rezultātā konkursam tika iesūtīti 65 datorzīmējumi.
Krāslavas novadā dzīvo un strādā ļoti labi skolotāji, kuri bērnus aicina piedalīties dažādos konkursos, organizē un vada tos!
Konkursā „Mans mīļākais gadalaiks” piedalījās septiņas skolas: Aulejas psk. (1 darbs), Indras vsk. (12 darbi), Kalniešu psk. (3 darbi), Krāslavas Varavīksnes vsk. (12 darbi), Robežnieku psk. (2 darbi), Sauleskalna sākumskola (2 darbi) un Krāslavas psk. (33 darbi).
Novada skolotāji ne tikai organizēja bērnu piedalīšanos konkursā, bet arī piedalījās konkursa darbu izvērtēšanā. Paldies par padarīto darbu: Allai Dzalbei, Ilonai Petunovai, Valentīnai Rukmanei, Ilonai Kolodnickai un Ņinai Živuhinai, Ludmilai Boločko, Lolitai Promai un Valentīnai Rukmanei.
Visi skolotāji saņēma Krāslavas novada domes Izglītības un kultūras nodaļas pateicības par ieguldījumu konkursā. Bet katrs konkursa dalībnieks saņēma atzinību vai diplomu par piedalīšanos konkursā, bet godalgotu vietu ieguvēji arī balvas.

1.-4.klašu grupā (kopā 16 darbi):
- I vieta - Samanta Rukmane (3. kl., Kalniešu psk.) un Arīna Kangizere (3kl., Indras vsk.)
- II vieta - Alise Blaževiča (2. kl., Krāslavas psk.)
- III vieta - Laura Mežiņa (4. kl., Sauleskalna sākumskola) un Indris Ivanovs (3. kl., Robežnieku psk.), Terēza Podjava (2. kl., Krāslavas psk.).


Jeļena Japiņa
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 40 (29.05.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.