Kuriozs gadījums ar laimīgām beigām Aglonas novadā

Klaudijas Sargunes 90 gadu jubileja

Darba dienas vakarā, 18. maijā, tika saņemts e-pasts no kādas Aglonas novada iedzīvotājas, kura nespēja noskatīties, kā 90 gadīgā jubilāre Klaudija Sargune no Šķeltovas pagasta visas dienas garumā gaidīja ciemos Aglonas novada domes atbildīgās amatpersonas jubilāres apsveikšanai, bet tā arī nesagaidīja.
18.maijā Klaudijai palika 90 gadi. Par to, ka Aglonas novada domes sēdē tika izlemts, ka novada iedzīvotāji tiks sveikti dzīves nozīmīgās jubilejās un tieši jubilejas dienā apciemoti, Klaudija izlasīja „Aglonas novada vēstīs”, tāpēc šim pasākumam gatavojās laicīgi.

Tomēr savas dzīves nozīmīgajā gadadienā Klaudija ciemos nevienu nesagaidīja, tāpēc tuvinieki griezās pēc palīdzības, lai jubilāre tik nozīmīgā jubilejā tomēr tiktu apsveikta un pagodināta.
Lai noskaidrotu, kāpēc tāda veida kuriozs radies (kaut gan Aglonas novadā tas jau sen nevienu nepārsteidz) ķērāmies pie notikuma izpētes.
Izpētot 2014. gada 29.oktobrī Aglonas novada domē pieņemtos saistošos noteikumus Nr.16 „Par vienreizēju pabalstu piešķiršanu dzīves nozīmīgā jubilejā.” konstatējām, ka sirmajai vecmāmuļai bija taisnība.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 40 (29.05.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.