Nelikumīgas zemūdens medības Rāznas ezerā

Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas darbinieki š. g. 23. maijā saņēma informāciju par iespējamām zemūdens medībām Rāznas ezerā. Pārbaudes rezultātā tika notverts Rēzeknes iedzīvotājs ar nelikumīgi nomedītām zivīm — sešiem plaužiem (brekšiem) un divām līdakām. Ierosināta administratīvā lietvedība par Makšķerēšanas noteikumu pārkāpumu īpaši aizsargājamā dabas teritorijā.

 Dabas aizsardzības pārvalde pateicas vietējiem iedzīvotājiem, kas savlaicīgi ziņoja par iespējamo pārkāpumu, kā rezultātā operatīvi izdevās aizturēt aizdomās turēto.
Makšķerēšanas noteikumu 7.punkts nosaka, ka zemūdens medību rīku izmantošana īpaši aizsargājamo dabas teritoriju upēs un ezeros, izņemot privātos ezerus, kuros zvejas tiesības nepieder valstij, ir atļauta, ja par licencētās amatierzvejas – makšķerēšanas – kārtību ir saskaņots un attiecīgajā pašvaldībā pieņemts konkrētās ūdenstilpes zemūdens medību nolikums vai arī licencētās makšķerēšanas nolikums, kurā ir paredzētas zemūdens medības. Rāznas nacionālā parka teritorijā esošajās ūdenstilpnēs, izņemot privātos ezerus, kur zvejas tiesības nepieder valstij, zemūdens medību rīku izmantošana ir aizliegta. Izņēmums ir Ežezers, jo Dagdas novada pašvaldība ir pieņēmusi un Zemkopības ministrijā saskaņojusi licencēto zemūdens medību nolikumu, kas darbojas līdz 2016. gada 1. jūnijam.


Dabas aizsardzības pārvaldes ­Sabiedrisko attiecību un vides ­izglītības nodaļa
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 41 (02.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.