Parakstu vākšanu par ­bezmaksas pusdienām ­bērnudārzos

Maijā sabiedrisko iniciatīvu portālā “ManaBalss.lv” biedrība “Progresīvie” ierosinājusi parakstu vākšanu par bezmaksas ēdināšanu visos Latvijas pašvaldību bērnudārzos, sākot no 2016. gada 1. septembra.
Autori ar šo iniciatīvu vēlas panākt, lai visos Latvijas bērnudārzos tiktu nodrošināta bezmaksas ēdināšana, to sedzot no paaugstināta akcīzes nodokļa noteiktām preču grupām. Tikai dažās Latvijas pašvaldībās ēdināšanas bērnudārzos izdevumus sedz no pašvaldības budžeta, bet vairumā gadījumu par bērna ēdināšanu bērnudārzā jāmaksā pašiem vecākiem. Situācijā, kad valsts tikko pārtraukusi maksāt bērna kopšanas pabalstu un vecāki vēl nav atgriezušies darbā, šādi izdevumi ir būtisks slogs ģimenes budžetam, kavē vecākus pieņemt lēmumu par bērna laišanu uz bērnudārzu un apgrūtina vecāku atgriešanos darba tirgū.

Patlaban par šo biedrības iniciatīvu parakstījušies ap 790 iedzīvotāju, bet kopumā nepieciešams savākt 10 000 balsu, lai varētu mēģināt šo ideju izskatīt politiķiem.
Iepazīties ar iniciatīvas plašāku aprakstu un parakstīt petīciju iespējams https://manabalss.lv/par-bezmaksas-edinasanu-bernudarzos/show.


Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 41 (02.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.