Laba vasara ir droši pavadīta vasara!

VUGD informē

Trīs mēnešus garās brīvdienas nav iedomājamas bez atpūtas pie un uz ūdens, ugunskuru un grilu kurināšanas un pastaigām svaigā gaisā mežā vai parkā. Vasara ir arī tas laiks, kad bērni nereti lielu daļu dienas pavada bez pieaugušo uzraudzības. Lai izvairītos no iespējamām nelaimēm un negadījumiem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina ievērot vairākus drošības padomus tieši saistībā ar drošību vasarā.

2014. gada vasaras brīvlaika laikā vairāki desmiti bērnu nokļuva dažādos negadījumos. Ugunsgrēkos gāja bojā divi bērni, cieta 18, izglābti tika 15 bērni, savukārt atpūta pie ūdens traģiski beigusies deviņiem bērniem, kuri noslīkuši. Ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā 42 bērniem, kuri bija iekļuvuši dažādos sadzīves negadījumos, piemēram, palīdzība sniegta tad, kad bērns iespiedis kāju ritenī. Pastaiga mežā nelāgi beidzās pieciem bērniem, kuri apmaldījās un pašu spēkiem nevarēja izkļūt ārā no meža. No meža viņus izveda ugunsdzēsēji glābēji.
VUGD atgādina, ka vecākiem ir savlaicīgi ar bērniem jāpārrunā tēmas, kas saistītas ar drošību vasarā un rīcību ārkārtas situācijās.
Domājot par drošību uz ūdens, VUGD aicina uzsākt peldēšanas sezonu tikai tad, kad ūdens temperatūra ir sasniegusi vismaz +18 °C. Peldēties ieteicams tikai oficiālajās peldvietās, vai, ja tuvumā nav šādu peldvietu, tādās peldvietās, kuru krasts ir lēzens, ar cietu pamatu, bez lielas straumes un atvariem. Pirms peldēšanās ir jāpārbauda ūdenstilpnes gultne, jo ziemas laikā tā var būt mainījusies un uz tās var atrasties dažādi priekšmeti.


Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 41 (02.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.