Vītolu fonds dāvina ekskursiju

Aprīlis nesa mums priecīgu ziņu, jo saņēmām apliecinājumu, ka mūsu skolas projekts „Pētīsim un izzināsim Latvijas vēsturi (projektu rakstīja Dominika Podjavo un Laura Vēvere no 8.c.klases) ir apstiprināts. Un Monreālas Latviešu sabiedriskais centrs caur Vītolu fondu piešķir 400 eiro mācību ekskursijas organizēšanai.

Rakstot projektu, mēs ņēmām vērā to, ka ekskursija būs par brīvu un tajā varēs piedalīties arī tie skolēni, kuri ne vienmēr var atļauties braukt ekskursijās par maksu. Tāpēc paredzējām ekskursiju 45 skolēniem ( maksimālais skaits autobusā).
Ekskursijas datums - 12. maijs. Maršruts - Daugavpils cietoksnis, Daugavpils novadpētniecības muzejs, Raiņa dzimtās mājas Berķenelē. Šos objektus izvēlējāmies tādēļ, ka skolēni tos nebija apmeklējuši. Par Daugavpils cietoksni daudzi nezināja vispār neko, un tas asociējās ar Daugavpils cietumu, nemaz nerunājot par Raiņa mājām.
Ekskursijas norises diena tiešām bija mums labvēlīga. Saulaina, silta,ļoti jauki gidi un labs garastāvoklis visiem. Daugavpils cietoksnī gids Māris pārliecināja skolēnus par to, ka cietoksnis bija Krievijas cara laikā,19.gs., būvēts aizsardzības objekts. Māra stāstījums bija tik aizraujošs, interesants,varēja just, ka Mārim tas ir sirdsdarbs. Skolēni guva daudz informācijas ne tikai par 19.gs. norisēm, cietokšņa celtniecības gaitu, bet arī par to, kas notika cietoksnī laikā no 1918.-1940.gadam, gan vācu (1941.-1944.) un padomju okupācijas laikā (1945.-1990), gan mūsdienās.


Irēna Kriviņa
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 42 (05.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.