Pirms un pēc

Vērīgs lasītājs nojauš, ka es atkal runāju par parlamenta vēlēšanām, kas, vadoties pēc stabilas tradīcijas, veido nepārvaramu barjeru starp vēlētājiem un ievēlētajiem. Šī nolūka dēļ visu laiku tiek pielieta eļļa ugunij, lai nedod, Dievs, netiktu mainīti politiskie flangi, uz kā turas sabiedrības progress visās civilizētajās valstīs. Mēs atkal, ar rūgtumu pārdzīvojot pirmsvēlēšanu kampaņas melus, atkārtoti kliedzam: „Atkal apmānija!”

Aizpeldējis uz rietumu kluso krastu Valdis Dombrovskis, neīstenotā „Veiksmes stāsta” sacerētājs. Tagadējā Ministru kabineta vadītāja Laimdota Straujuma, acīmredzot, cenšas pārspēt pirmsvēlēšanu kampaņas neizpildīto solījumu skaitu. Un te vēl Latvijas Republikas prezidenta vēlēšanas...
Atgriezīsimies pie sociāli – ekonomiskajiem jautājumiem, kur no veiksmes nav ne miņas. Tiesa, vienu pozitīvu faktu man izdevās atrast: pagājušajā gadā galvaspilsētas maznodrošinātajiem iedzīvotājiem tika pagatavotas 666240 brīvpusdienu porcijas, kas ir par 10387 porcijām vairāk nekā iepriekšējā gadā.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 42 (05.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.