Atgriešanās pagātnē antīko automobiļu parādes laikā Aglonā

img

Todien Aglonas iedzīvotājiem un ciemiņiem uz brīdi šķita, ka laika pulkstenis sācis griezt savu laika ratu atpakaļ un kādu brīdi visi nokļuva tajos laikos, kad privātā automobiļa jautājums bijis tik aktuāls, ka to bija vērts iemūžināt pat mākslas filmās. Antīko automobiļu parādīšanās Aglonā lika aizdomāties, vai tik Aglonā negrasās pārfilmēt jautro, 1973. gadā uzņemto filmu “Dāvana vientuļai sievietei”, jo, skatoties uz ierindā braucošajām mašīnām, bija sastopamas gan filmā redzētās Volgas, gan Žiguļi, gan Zaparožeci. Taču galvenā varone Kņopiene nekur netika manīta, netika manīti arī grants putekļu mākoņi... Kad aiz apvāršņa sāka parādīties Moskviči, ātrās medicīnas palīdzības Volga un Jelgavā ražotie mikroautobusi „Latvija” bija skaidrs, ka diemžēl nekāda filmas pārfilmēšana nenotiks, jo šīs automašīnas piedalās Antīko automobiļu kluba tehnikas sekcijas rīkotajā sezonas atklāšanas pasākumā „Latgales ripulis”.

Antīko automobiļu parādes galamērķis bija Latgale - Preiļi, ko mēdz dēvēt par Latvijas siera galvaspilsētu un Aglona, kura tiek uzskatīta par galvaspilsētu ticīgajiem un spēka zemi dvēselei.
Padomju tehnikas sekcijas vadītājs Ivars Šēnbergs atzīst, ka šogad atsaucība braucienam bijusi liela. Neskatoties uz to, ka tik garš brauciens spēkratiem ir īsts pārbaudījums, tikai dažas mašīnas nav sasniegušas galamērķi.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 42 (05.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.