Pieņemšana pie Dagdas novada Domes priekšsēdētājas

Dabā ir iekārtots, ka galvenā raža tiek novākta rudenī, taču mācību iestādēs raža tiek vākta tieši ābeļu ziedēšanas laikā, maijā, kad tiek apkopoti skolēnu mācību gada sasniegumi mācību priekšmetu olimpiādēs, interešu izglītības konkursos un skatēs.
Jau trešo gadu pēc kārtas Dagdas novada domē svinīgā pasākumā “Pieņemšana pie Dagdas novada Domes priekšsēdētājas” notika to skolēnu un pedagogu sumināšana, kuri 2014./2015.m. g. veiksmīgi piedalījās Latvijas, Latgales un starpnovadu mēroga olimpiādēs, konkursos un sacensībās.

Šogad svinīgajā pasākumā piedalījās arī Saeimas deputāts Juris Viļums, kurš dalījās atmiņās par tiem laikiem, kad pats, vidusskolēns būdams, piedalījās olimpiādēs. Saeimas deputāts sevišķu uzmanību pievērsa 12. klašu skolēniem un novēlēja iestāties tajās augstskolās, kurās iecerētas, bet aizbraucot studēt, neaizmirst par to vietu, kur tika likti zinību pamati - Dagdas novadu.
Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Marija Mickeviča laureātus sveica ar uzrunu:
„No Sprīdīša Jums, skolēni, novēlam ticību rītdienai, kas balstīta šodienas darbā. No Vēja mātes - laba griba arī nav peļama - ejiet pasaulē un mācieties izturēt. No Meža mātes - kas dots, to glabājiet - un neniciniet mazumiņu. No vecā vīriņa - turiet sirdi kā daiļu trauciņu - nekad neaizmirstiet savus mīļos un lai izdodas atrast Laimīgo zemi un nepazaudēt to”.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 42 (05.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.