Bērnu svētki Kombuļos

“Ai, skaistā vasara, kad pļavas līgo Jāņu­zālēs, kad mežs smaržo pēc papardēm, un sveķiem, kad pēc nakts lietutiņa no sūnām krāsainos deguntiņus izbāž sēnes!

Ai, skaistā vasara, kad pie sijām un pažobelēs māla šūpulīšos čiepst bezdelīdzēni, kad jaunie stārķēni cilā galvas pār ligzdas malu, kad gar labības lauku aizcilpo zaķēni! Visur dabas vidū ir bērni, bērneļi, bērniņi... Bērni ir neatņemama vasaras daļa.” Tā rakstniece Lija Brīdaka apraksta vasaru.
Tiešām, vasara ir klāt - mīļākais bērnu gadalaiks, jo sācies lielais brīvlaiks.
1.jūnijs - Starptautiskā bērnu aizsardzības diena. To atzīmē gan pilsētās, gan pagastos.
Arī mēs Kombuļu pagastā svinam šos jaukos svētkus. Iepriekšējos gados tie sakrita ar pēdējo skolas dienu, kad bērni pēc 6. klases izlaiduma svinībām pulcējās Tautas namā un turpināja izklaidēties pasaku tēlu pavadībā.
Katru gadu bija kāds konkrēts temats, kas tika apspēlēts. Vienu gadu tas bija par drošību mājās un uz ielas, citu gadu par tīru un sakoptu vidi, vēl citu - par to, cik interesanti var pavadīt laiku draugu lokā. Tālāk izpaudāmies radošajās darbnīcās. Tā tapa “Brīnumu koks”, “Laimes atslēdziņa”, “Sapņu kuģi’’, ‘’Ziedi no PET pudelēm’’ u.c. darinājumi.


Edīte Saviča - Stola
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 43 (09.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.