Bērnības svētki Ezerniekos un Grāveros

Un it nekas nav atgriežams,
Viss rit un rit uz priekšu,
Māt, paskaties - Tavs mazulis
Jau smeļ ar pilnu riekšu.


Skaistajām princesēm un prinčiem vēl nebija aizmirsušies dārziņā svinētie izlaidumi, kad skaistās kleitas un kurpes bija jāspodrina uz bērnības svētku svinībām.

Ezernieku saietu namā bērnības prieka atmiņas tika spilgtinātas ar radošajiem klauniem Bimu un Bomu, kuri savās nerātnībās ievilināja arī topošos pirmklasniekus, viņu vecākus, krustvecākus, brāļus un māsas. No jautrajām rotaļām un draiskajām spēlēm pakāpeniski pārgāja uz nopietnām Ezernieku pagasta pārvaldes vadītāja Jāņa Andžāna pasveikuma runām. “Esat veiksmīgi pabeiguši savu pirmo mācību iestādi, priekšā ir vasara. Novēlu vasarā atpūsties, jo jūs gaida nopietns darbs. Vecākiem novēlu pacietību, iecietību, lai bērni justos droši, priecīgi un skolas gaitās viņiem labi klātos.” Katram topošajam pirmklasniekam tika pasniegta dāvana, skolas vajadzībām nepieciešamās kancelejas preces un stiprs pārvaldes vadītāja rokas spiediens pēc kura sekoja iešūpošana nākamajā bērnības etapā.
Bērniem un viņu vecākiem neaizsmirstošs brīdis bija savu roku nospiedumu kolāžas izveide, kuras rezultātā tapa krāšņa puķe.
Kā pavēstīja Ezernieku vidusskolas skolotāja, kura bērnus ieveda nākamajā izglītības posmā, nākamgad 1. klasi plāno uzsāk 11 skolēni.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 43 (09.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.