“Dabas draugi” savā pēdējā nometnes dienas pasākumā

Kā ierasts, Latvijas skolās pēdējais zvans, kas aicināja skolēnus uz mācību nodarbībām, izskanēja maija beigās. Taču Šķaunes pamatskolā skolas zvans tika zvanīts arī pēc mācību gada beigām, tas aicināja visus 5. jūnijā pulcēties uz Vides izglītības nometnes “Dabas draugi” noslēguma pasākumu.

Noslēguma pasākums tika atklāts ar zvanu - tikai mobilā telefona. Zvans pārsteidza kādu nometnes dalībnieci, kura tika mudināta ātrāk ierasties uz pasākumu, lai visiem klātesošajiem pavēstītu, kā viņiem klājās projekta laikā, kurš tika uzsākts Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā - 1. jūnijā - un noslēdzās nedēļas beigās - 5. jūnijā.
Katra lieta, lai cik maza un neizskatīga būtu, ir svarīga dabas sastāvdaļa. Par to pasākuma laikā pārliecinājās dabas vērotāji, kuri, gaidot nākamo priekšnesumu, veidoja ēnu teātri uz grīdas skatuves, ko ierīkoja viens no galvenajiem dabas elementiem - saule. Dabas pētnieki, nometnes dalībnieki, viņu vecāki un pasākuma viesi, bruņojušies ar pacietību un iecietību, devās aizraujošā ceļojumā ar lieliskiem piedzīvojumiem. Un kā lai īsāk izsaka nometnes laikā piedzīvoto, to neiemūžinot kādā skaistā dzejas vārsmā, kurā izteikts viss - redzētais, dzirdētais, baudītais un pārdzīvotais! Piedāvājam ieskatīties nometnes ceturtās dienas norisē.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 44 (12.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.