Būvē savu nākotni uz zināšanu balstiem Daugavpils Būvniecības tehnikuma izglītības programmu īstenošanas vietā “Dagda”

Jūnijs ir eksāmenu un izlaidumu mēnesis. Daudzi 9. klašu skolēni paralēli vidusskolas izglītības programmu apguvei cenšas apgūt arī sev piemērotu nākotnes profesiju un meklē iespēju šo profesiju apgūt tuvu savai dzīves vietai. Tāpat daudzi 12. klašu skolēni pēc vidusskolas pabeigšanas aizdomājas par iesaistīšanos dažāda veida projektos, kas paredz neilgā laika posmā apgūt kādu profesiju, kas būtu noderīga ne tikai dzīvē, vadot savu mājsaimniecību, bet arī spētu konkurēt darba tirgū un ar to varētu labi nopelnīt.
Profesionālās izglītības kompetences centrs “Daugavpils Būvniecības tehnikums” ir viena no lielākajām būvniecības skolām Latvijā.

Sakarā ar profesionālās izglītības politiku Latvijā no 2014. gada Viduslatgales profesionālās vidusskolas izglītības programmas īstenošanas vieta “Dagda” kļuva par Daugavpils Būvniecības tehnikuma izglītības programmu īstenošanas vietu “Dagda”.
Kā vēsta izglītības programmu īstenošanas vietas “Dagda” izglītības metodiķe Liene Vorobjova, izglītības programmas īstenošanas vieta “Dagda” audzēkņiem piedāvā iegūt gan vispārējo vidējo izglītību, gan profesionālo kvalifikāciju, kas sniedz plašas konkurētspējas darba tirgū, kā arī iespēju turpināt studijas jebkurā izvēlētajā augstskolas programmā.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 44 (12.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.