Krimināls, notikumi

Policists savas mājas pagalmā aizturēja zagli
Ap pusnakts laiku no 9. uz 10. jūniju kādam Krāslavas policijas darbiniekam, kurš tobrīd atradās dežūrmaiņā, iezvanījās telefons un zvanītājs paziņoja, ka viņa privātmājas pagalmā atrodas sveša persona. Policists devās uz savām mājām, lai pārbaudītu saņemto informāciju, kā rezultātā turpat nozieguma izdarīšanas brīdī aizturēja vīrieti, kurš mēģināja nozagt pagalmā stāvošo automašīnu.
Aizturētais ļaundaris ir 1994. gadā dzimis Č., kurš jau agrāk ir nonācis policijas redzeslokā. Jāpiebilst, ka aizturēšanas brīdī viņš jau atradās automašīnas Saab salonā. Izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka iepriekšējā naktī minētā persona apzaga arī automašīnu OPEL ZAFIRA, kas atradās Rēzeknes ielā 16, paņemot dažādas mantas. Par minēto notikumu ir uzsākts kriminālprocess.

Aizdomās par zādzībām aizturēti vairāki jaunieši
Naktī no 6. uz 7. jūniju kādā Krāslavas garāžu kooperatīvā tika uzlauztas un apzagtas vairākas garāžas. Garnadži nozaga dažādas saimniecības mantas, sākot ar krūmgriezi un beidzot ar cigarešu paciņām.
Veicot izmeklēšanu par zādzībām uzsāktajos kriminālprocesos, policijas darbinieki pārbaudīja aizdomās turamo personu loku, kā rezultātā pēc dažām dienām aizturēja četru personu grupu – četrus 1998. gadā dzimušus jauniešu, kuri atzinās pastrādātajās zādzībās. Tāpat izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka šie jaunieši pirms apmēram pusotras nedēļas apzaga vēl kādu citu garāžu šajā pašā kooperatīvā. Uz doto brīdi tika atklātas 5 reģistrētas zādzības un viena agrāk izdarīta tajā pašā garāžu kooperatīvā. Policija veic kriminālprocesu izmeklēšanu un meklē citus iespējamos cietušos, kuru garāžas, iespējams, bija uzlauztas vai apzagtas.

* * *
Naktī uz 10. jūniju, Krāslavā, Baznīcas ielā nenoskaidrotas personas mēģināja nozagt automašīnu BMW 316. Transportlīdzeklis tika atrasts netālu ar bojātu bamperi un bojātām aizmugurējām riepām. Notiek vainīgo noskaidrošana.


Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 45 (16.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.