Valsts budžetā nav atvēlēti līdzekļi Latvijas talantīgo jauniešu dalībai Starptautiskajās olimpiādēs

Kādā valstī mēs dzīvojam? Laikā, kad Valsts kontrole uziet daudzās valsts iestādēs amatpersonu nepamatotus līdzekļu tēriņus no valsts budžeta, kad Latvijas Televīzijā “de facto” dzirdam, ka 39 Brocēnu novada domes darbinieki ilgstoši, iespējams, piesavinājušies pašvaldības naudu vairāk nekā 100 tūkstošu eiro apmērā. Laikā, kad īsi pirms 4. maija svētkiem atklājās, ka svētku svinībām Kultūras ministrijai trūkst 201 589 eiro, ko gala rezultātā piešķīra no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, it kā 4. maija 25. gadadiena bija neparedzēta kā sniegputenis Jāņu naktī. Atklājās, ka šogad valsts budžetā nav atvēlēti līdzekļi arī Latvijas talantīgo jauniešu dalībai Starptautiskajās olimpiādēs.

Šī gada 11. maijā Aglonas novada dome saņēma vēstuli no Valsts izglītības satura centra ar lūgumu rasts iespēju Aglonas novada domei apmaksāt ceļa, veselības apdrošināšanas un vīzu izdevumus (2 000 euro) Aglonas novada skolēnam Danielam Krimanam, kurš šogad izvirzīts piedalīties divās Starptautiskajās olimpiādēs: Dānijā (bioloģijas) un Indijā (fizikas), sakarā ar to, ka šogad valsts budžetā nav atvēlēti līdzekļi Latvijas talantīgo jauniešu dalībai Starptautiskajās olimpiādēs.
Latvijas valstij trūkst līdzekļu savu talantīgo jauniešu parādīšanai pasaulei vai tā ir kārtējā ministriju iekšpolitika uz citu rēķina ietaupīt un sabalansēt savu budžetu? Pagājušā gadā šādi līdzekļi tika iekļauti valsts izdevumos un no pašvaldībām tie netika prasīti.



Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 45 (16.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.