Interesanti sižeti mēdz nolaisties arī no gaisa

Dažreiz dzīve sagādā interesantus pārsteigumus. Kad tu plānoti brauc filmēt to, kas iecerēts, bet tev gandrīz uz galvas piezemējas tas, kas dienas plānos nebija nedz iecerēts, nedz vispār iedomājams.
Laikā, kad Aļaskā iedzīvotājiem negaidot uz galvām krīt “briesmoņi” nēģi, kurus kaijas nespēj kā laupījumu nogādāt līdz savām ligzdu vietām, tāpēc palaiž vaļā un sagādā pārsteigumus iedzīvotājiem, pāri daudzu galvām Latvijā lido NATO helihopteri, Aglonā no debesīm 6. jūnijā graciozi nolaidās paraplāns.
Roberts no debesīm piezemējās dažus metrus no lielceļa pie Aglonas bazilikas laukuma, uz kura mēdz nosēsties helihopteri, kad Aglonas svētku laikā ierodas valsts vīru delegācija.

Vienu brīdi likās, ka piezemēšanās notiks tieši uz kādas braucošas automašīnas jumta, par ko autobraucēji bija pārsteigti, tāpēc centās piebremzēt un pavērot, kā paraplāna bura piezemēsies tuvējā laukumā.
Pārsteigti jutāmies arī mēs, ne jau katru dienu no gaisa nokrīt tik spilgti sižeti. Domājams, ne mazāk pārsteigts bija arī pats Roberts, kuru iepriekš neplānotā piezemēšanās vietā sagaidīja videokamera.
Noskaidrojām, ka Roberts ir ne tikai sacensību “XC kauss 2015-Latvijas sacensību seriāla maršrutu lidojumos ar paraplānu” dalībnieks, kuram ceļa vējš nebija tik labs, lai piezemētos Maltas stadionā un ieņemtu godalgoto vietu, tāpēc izvēlējies nosēsties vienā no norādītajiem punktiem - Aglona, bet viņš ir arī sporta biedrības “Ultra” direktors un paraplānu instruktors.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 45 (16.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.