Novadu ziņas

- Ārkārtas sēdē Dagdas novada domes deputāti izskatīja vienu jautājumu. Tika nolemts veikt iepirkumu apkures katlu nomaiņai pašvaldībai piederošajā katlu mājā Mičurina ielā 12A, Dagdā. Katlu nomaiņa ir nepieciešama sakarā ar to, ka katlu mājas ierīces ir nolietojušās un tām ir zems siltumenerģijas ražošanas jaudas lietderības koeficients. Tāpat arī nepieciešams nodrošināt siltum- apgādi jaunajā apkures sezonā pašvaldības iestādēm un dzīvojamajam fondam.
Ar pilnu domes sēdes protokolu varēs iepazīties www.dagda.lv / Pašvaldība / Dokumenti / Novada domes protokoli.

- Pamatojoties uz vērtēšanas komisijas sēdes lēmumu par projekta ietvaros atlikušā finansējuma izmantošanu, tika izsludināta projektu konkursa „Jauniešu biznesa ideju konkurss komercdarbības uzsākšanai vai attīstībai Krāslavas novadā” 2. kārta.  Tika iesniegti divi pieteikumi no Kombuļu pagasta. Vērtēšanas komisija apstiprināja abus biznesa plānu projektus, kuru realizācijai pašvaldība piešķīra finansējumu.
Vinetas Plintas biznesa plāns „Bērnu apģērba šūšanas ateljē „Annas Skapītis” attīstība” ir vērsts uz izaugsmi. Projekts ir iesākts 2014. gadā ar Krāslavas novada domes atbalstu, ir nepieciešams iegādāties papildus aprīkojumu, lai nākotnē varētu piedāvāt tērpus ar izšuvumiem, izpildīt individuālus pasūtījumus ar izšūšanas elementiem.
Tika atbalstīts arī Artūra Pavļukeviča, SIA ”BOLTI” īpašnieka, biznesa plāns „Lauksaimniecības mulčas no aitu vilnas ražošana”. Idejas pamatā ir industriālajā lauksaimniecībā izmantojamas mulčas ražošana un piegāde lauksaimniekiem.

- 20. jūnijā Dagdas ezerā notiks spiningošanas sacensības “Dagdas trofeja 2015”. Pieteikšanās līdz 19.06.2015. plkst. 16.00 pa tālruni 28329287.


Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 45 (16.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.