Vecāku radošās darbnīcas Krāslavas pamatskolā

img

Laikam jau nevienam nav noslēpums, ka pašas labākās idejas dzimst pēkšņi un negaidīti. Tieši tā, daloties ar jauniegūto informāciju Dienvidlatgales Vecāku forumā, sapratām, ka nu ir īstais brīdis jaunai skolas un ģimenes sadarbības formai - skolas bērnu vecāku radošās darbnīcas bērniem. Tā kā šī darba forma mums visiem ir jauna, bet vēlējāmies to izmēģināt un īstenot pēc iespējas ātrāk, tad radošās darbnīcas tika ieplānotas bērnu brīvlaikā. Protams, pastāvēja zināms risks - vai bērni vēlēsies savā brīvlaikā nākt uz skolu un iesaistīties, vai vecāki būs gatavi izbrīvēt laiku, tikties ar bērniem un kopā radoši darboties. Bet - kurš neriskē, tas nevinnē. Esam kārtējo reizi patiesi lepni, gandarīti un arī pateicīgi par mūsu skolas bērnu un vecāku atsaucību. Vadīt dažādas tematiskas darbnīcas bērniem laipni piekrita deviņi vecāki. Darbnīcas tika ieplānotas pirmajās divās jūnija nedēļās vecākiem pieejamā laikā.

Vecākiem, kuri bieži vien nav tieši saskārušies ar pedagoģisko darbu, tas ir liels izaicinājums - stāties bērnu priekšā, ieinteresēt viņus, dalīties savā pieredzē un palīdzēt bērniem apgūt jaunas prasmes. Jāteic, ka mūsu vecāki bija vienreizēji skolotāji, kuri prata ne tikai aizraut bērnus, bet arī sniedza viņiem jaunas zināšanas un iemaņas. Bet par visu pēc kārtas.
2. un 3. jūnijā Krāslavas pamatskolā ar bērniem darbojās muzikāla un atraktīva ģimene - Gita un Pēteris Muižnieki ar meitu Evelīnu, kura nu jau pabeidza 3. klasi.
Gita savā portāla www.mamamuntetiem.lv profilā ir ierakstījusi savu moto - smaidi, un labi būs, mīli - būs vēl labāk! Savukārt par savu nodarbi Gita saka īsi un kodolīgi - peldos pa mākslas pasauli. Gita un Pēteris, citiem vārdiem sakot, vakara vadītāja – dziedātāja un muzikants – DJ, vīrs un sieva, ir pieredzējusi komanda, kas jau daudzus gadus darbojas izklaides lauciņā. Jāpiebilst, ka Gitai ir cieša sadarbība ar šlāgerizpildītāju Ēriku Gruzniņu – viņa ir daudzu tautā iemīļotu un pazīstamu dziesmu teksta un mūzikas autore, tai skaitā arī “zirnekļa tīkliem” (“Iešu tev līdz”), “Es tev saku” un daudzām citām Ērika Gruzniņa izpildītajām dziesmām.


Velta Daņiļeviča
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 45 (16.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.