Lieliskais četrinieks

Pirmais vasaras mēnesis rādās būt diezgan vēss. Taču vecāko klašu skolēni, kas pieņēma lēmumu pastrādāt dzimtās pilsētas labā, nesūdzas par to, ka jūnijs nav tik tveicīgs. Arī garastāvoklis viņiem ir brīnišķīgs, neviens no jauno labiekārtotāju četrinieka neatteicās no rīta intervijas, bet ar vienu nosacījumu – lai viņi nenokavētu uz darba apspriedi.

Diāna Jakovele, ģimnāzijas 11. klases skolniece: „Tā ir mana debija nodarbinātības jomā Krāslavā. Nolēmu nopelnīt naudu vasaras atpūtai. Plānoju aizbraukt uz Rīgu un paciemoties pie māsas Jolantas. Apskatīšu interesantākos galvaspilsētas objektus, pastaigāšu pa veikaliem un, protams, kaut ko nopirkšu. Ļoti gribas justies patstāvīgai. Vai ir grūti strādāt? Jā, bet es nenogurstu. Sakopt savu pilsētu ir patīkami.”

Edgars Kolodnickis, ģimnāzijas 10. klases skolnieks: „Vasaras brīvlaikā es jau strādāju zemnieku saimniecībā, bet tagad nolēmu darboties pilsētā. Nauda vienmēr ir vajadzīga, it īpaši vasarā. Iespējams, savu darba algu atlikšu, bet nav izslēgts, ka tērēšu šo naudu atpūtai. Katru rītu steidzos uz darbu ar labu garastāvokli: mums ir draudzīga kompānija. Darba diena paiet nemanot.”

Uldis Aišpurs, ģimnāzijas 10. klases skolnieks: „Strādāt vasarā jau ir ierasts, tā ir mana trešā darba sezona. Agrāk piedalījos remontdarbos, tagad - labiekārtošanā. Darba apstākļi ir pilnīgi normāli, ir paredzēts pat pārtraukums. Kad saņemšu naudu, tad arī pieņemšu lēmumu, kā to iztērēt. Patīkami justies kā pieaugušajam.”

Ernests Lasevičs, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 11. klases skolnieks: „Man paveicās – piereģistrējos nodarbinātības aģentūrā. Es saņemšu savu pirmo darba algu, bet kādiem mērķiem tērēšu naudu, lai ir noslēpums! Mani viss apmierina: lieliska brigāde, nopietni, bet labvēlīgi vadītāji. Katra darbadiena paiet priecīgi.”
Ir ļoti svarīgi pārbaudīt sevi un arī atstāt redzamas pēdas savas pilsētas labiekārtošanas procesā, jo Krāslavā turpinās atdzimšanas periods.
Viss jums izdosies, liels paldies no krāslaviešiem!


Aleksejs Gončarovs
Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 45 (16.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.