Radošo darbnīcu cikls ar vecākiem Krāslavas pamatskolā

Turpinot iesākto stāstu ciklu par to, kā radoši un lietderīgi ir iespējams pavadīt brīvo laiku, un tajā pašā laikā vēl kaut ko jaunu iemācīties, šoreiz iepazīstināsim ar darbnīcu, kuras laikā gūtās iemaņas noteikti katrai meitenei ir ļoti nozīmīgas un
svarīgas.

2. jūnijā Krāslavas pamatskolā notika radoši izglītojošā darbnīca, kuras laikā meitenes iepazinās ar matu kopšanas un frizūru veidošanas mākslu. Darbnīcu vadīja pieredzējusi un profesionāla friziere, divu burvīgu meitu - Diānas, kuru nu jau šogad absolvēja Krāslavas pamatskolas 9. klasi, un Anastasijas, kura šogad pabeidz 5. klasi, māmiņa Oksana Šahirova. Ar pozitīvām atsauksmēm pazīstama ir Oksanas Šahirovas frizētava Krāslavā, Rīgas ielā 65. Oksana par frizieri strādā nu jau desmit gadus, taču skolotājas lomā iejutās pirmo reizi. Nodarbība notika Krāslavas pamatskolā. Uz darbnīcu atnāca 15 meitenes. Katras meitenes dzīvē matu kopšana, frizūru veidošana ieņem būtisku vietu, arī frizētavas apmeklēšana ir nozīmīgs notikums, jo vienmēr ir zināmas bažas un raizes par rezultātu - kā izdosies, vai piestāvēs, vai būs gana labi un pievilcīgi. Protams, ka sākumā bija jūtams uztraukums, zināma neziņa gan meitenēm, gan arī mūsu darbnīcas vadītājai. Taču pamazām, raisoties nepiespiestai sarunai, meitenes kļuva drošākas, uzdeva sev interesējošus jautājumus un uzmanīgi vēroja frizūru tapšanas gaitu. Darbnīcas noslēgumā katra meitene varēja doties uz modeles cienīgu fotosesiju, jo meitenes ne tikai guva sev interesējošu informāciju, bet arī sev piemērotas izsmalcinātas frizūras.
Anastasija: “Man ļoti patika šī darbnīca! Es uzzināju daudz ko jaunu par matiem, kā par tiem rūpēties, ko darīt, lai tie būtu skaisti. Vēl man ļoti patika skatīties, kā taisa frizūras. Tagad es arī pati protu taisīt franču bizi, es iemācījos, ko vajag darīt, lai skruļļainie mati ilgāk turētos. Liels paldies par tādu foršu iespēju iemācīties taisīt frizūras.”


Velta Daņiļeviča
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 46 (19.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.