Latvija dzied Latgalē — Dagdā!

Laikmeti un sabiedriskās iekārtas — tā ir neatņemama mūsu tautas sastāvdaļa. Cilvēki un viņu likteņi vēstures griežos. Dagdas novads ir Eiropas Savienības austrumu robeža. Ļoti liels prieks šodien būt Dagdas novadā un visi ceļi šodien ved uz šo attālāko novadu — Dagdu. Šodien aktīvākie pensionāri rādīs savu pašdarbības mākslu un tautas daiļamata darbu izstādi. Šodien mēs, Latgales seniori, gribam būt kopā.

Ai, Latvija, Latvija!
Daudzi vēl neatzīst,
Ka Tavs vārds cēlies no Lattigal,
Kas nozīmē Latgale.
Kas teica, ka Latgale ir Latvijas gals,
Ka niecīgs ir Latvijas gājums?
Latgale ir Latvijas un Eiropas Savienības
Sākums un arī turpinājums.

Latgales reģionā ir daudzveidīga kultūra, kas mūs visus vieno. Latgales sirdspuksti atbalsojas tautas dziesmās un tautas dejās. Latgales daba ir cieši saaugusi ar cilvēku gaitām un likteņiem. Latgaliešu balsis ir dzidras, jo tās pauž patiesas jūtas. Latgales cilvēki ir izgājuši cauri gadu simtiem un grūtiem laikiem ar ticību, cerību un mīlestību.
I Latgales novada Senioru festivāls notika 2002.gadā Rēzeknē. Bija liels prieks skatīties uz dalībniekiem, kuri ar sirdi un dvēseli dziedāja un dejoja pie Māras pieminekļa Rēzeknē. Un tad festivāli turpinājās katru gadu rotācijas kārtībā, katru reizi citā pilsētā un novadā. Tātad I festivāls notika 2002.g. Rēzeknē, II festivāls — 2003.g. Rožupē, III festivāls — 2004.g. Balvos,IV festivāls — 2005.g. Ludzā, V festivāls — 2006.g. Daugavpilī, VI festivāls — 2007.g. Krāslavā, VII festivāls — 2008.g. Preiļos, VIII festivāls — 2009.g. Ludzā, IX festivāls — 2010.g. Balvos, X festivāls — 2011.g. Viļakā, XI festivāls — 2012.g. — Rēzeknē, XII festivāls — 2013.g. Kārsavā, XIII festivāls — 2014.g. Daugavpilī un XIV festivāls — 2015.g. Dagdā.


Zofija Zujeva
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 46 (19.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.