Indra OM! 2015

Pagājušajās brīvdienās Indras pagasta Semjoškos notika pirmais lauku mini-festivāls “Indra OM! 2015”.
Šajā mūsu novadam unikālajā pasākumā sapulcējās veselīga dzīvesveida entuziasti no Krāslavas, Preiļiem, Ambeļiem, Rīgas un pat no Indijas.
Jau trešo reizi Latgales ciemā Semjoški ciemojās Ajūrvēdas dakteris no Indijas - Ratans Singhs. Viņš dalījās ar ēdienu pagatavošanas noslēpumiem, izmantojot vietējos produktus un indiešu garšvielas, lai padarītu garšīgu un veselīgu ēdienu, kas ne tikai rada sāta sajūtu, bet arī ārstē.

Īpašu interesi festivāla dalībniekos, sevišķi vīriešos, raisīja Indijas tējas ar pienu un garšvielām recepte: tā vienlaicīgi ir uzmundrinoša, sildoša un barojoša.
Uzlādējušies ar tējas sniegto enerģiju un, pateicoties saulainajiem laika apstākļiem, festivāla laikā tā dalībnieki uzbūvēja koka tiltiņu niršanai dīķī. Japāņu karstā baļļa Ofuro, kas redzama no ceļa, bija ļoti pieprasīta, sevišķi vakaros. Kad gan vēl būs iespēja pa- zvilnēt siltā ūdenī zem zvaigžņotas debess un baudīt lakstīgalu naksnīgo čivināšanu?! Bet pēc tam ielēkt no jaunā tiltiņa atspirdzinošajā dīķa ūdenī…


Aleksandrs Lationovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 46 (19.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.