Tie ir mūsējie!

12. jūnijā Krāslavas Valsts ģimnāzijas zālē apliecības par pamatskolas izglītības iegūšanu saņēma 17 gudri, zinoši, radoši, aktīvi, dzīvespriecīgi skolēni.

2012. gadā, uzsākot mācības ģimnāzijā, viņi bija mazi, kautrīgi, mazliet nobijušies bērni. Trīs gadu laikā skolēni auga, pilnveidojās, mācījās rūpēties par citiem, just līdzi, saprast citu vēlmes un izpildīt citu lūgumus, un, manuprāt, pats galvenais, viņi izveidojās par personībām, ar kurām Krāslavas Valsts ģimnāzijas kolektīvs noteikti lepojas, un leposies arī nākotnē.
Var teikt, ka tā bija unikāla klase gan sastāva ziņā — 6 meitenes un 11 zēni -, gan arī attieksmē pret apkārtējo pasauli. Šī izteikti puiciskā klase spēja sastrādāt daudz un dažādus nedarbus, bet šajās palaidnībās bija arī kas labs — ja viņi darīja blēņas, tad noteikti visi kopā, ja vajadzēja par tām saņemt sodu, tad visi bija gatavi to vienādi saņemt, nešķirojot mazāk vai vairāk vainīgos, un arī šāda veida pieredze palīdzēja veidoties saliedētam, draudzīgam kolektīvam.


A. Jakovele
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 46 (19.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.