No mīļās skolas atvadoties

img

Laikā, kad plaukst peonijas un smaržo jasmīni, Latvijas skolās viens pēc otra aizrit izlaidumi. Tie ir nozīmīgi un nedaudz skumji svētki. Šoreiz devos uz Auleju. Lauku skolu izlaidumiem piemīt īpaša noskaņa… Tā ir ģimeniska kopā būšana, atbalsts absolventiem, sirsnība un lepnums par saviem bērniem.
13. jūnija vakarā Aulejas Tautas nama zāle bija pilna, tajā pulcējās četru absolventu vecāki, vecvecāki, māsas, brāļi, radi, draugi un skolotāji. Jā, viņi bija tikai četri, taču īpaši, to atzīst gan vecāki, gan skolotāji.

Trīs apburošas jaunietes un brašs jaunietis - visi kā viens skolu absolvēja ar teicamām sekmēm, piedalījušies olimpiādēs, skolas un pagasta pasākumos, sporta sacensībās. Viņi ir radoši un droši savā veikumā, tāpēc arī pasākums nesākās kā ierasts. Aulejā absolventi netika svinīgi ievesti aktu zālē, kā tas tradicionāli notiek vairumā skolu. Bijušie devītklasnieki iznira no skatuves aizkulisēm un uzkavējās tur, lai klātesošos iepriecinātu ar aizkustinošu uzvedumu.
Absolventi apbūra ar savu patstāvīgumu, pārliecinātību un dzīves uztveri. Nudien, viņi no maziem ķipariem ir izauguši par spilgtām personībām. Kad pirms deviņiem gadiem viņi nedroši nāca pa skolas gaiteņiem, viņus sagaidīja pirmā skolotāja Vija Dzalbe. Cik daudz, kas mazajiem draiskuļiem bija jāapgūst - vesels lērums burtu un ciparu, kas ar katru dienu pārvērtās aizvien sarežģītākās mīklās.


Inga Pudnika
Autores foto
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 46 (19.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.