Ķengaraga katoļiem atkal ir savs dievnams

img

13. jūnijā, kad katoliskā pasaule atzīmē izcilā svētā brīnumdarītāja Antona no Padujas piemiņu, Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā, tika konsekrēta viņa godam uzceltā jaunā baznīca. Šajā dienā svinēja arī monsinjora Oļģerta Daļecka priesterības 50 gadu jubileju. Jaunais dievnams, tāpat kā Naujenes un Rīgas Vissvētās Trīsvienības baznīca Purvciemā, Rīgas garīgā semināra jaunie korpusi, ir mūsu novadnieka, enerģiskā monsinjora pūliņu augļi.

Oļģerts Daļeckis ir dzimis Kombuļu draudzē septiņu bērnu ģimenē. Celtniecībai viņš pievērsies, dienējot padomju armijā. Kad padomju režīma dēļ viņam netika ļauts turpināt mācības garīgajā seminārā, viņš sāka strādāt Rīgā, celtniecībā. Mācījās celtniecības tehnikuma vakara plūsmā. Celtnieka diplomu saņēma, kad jau bija atgriezies garīgajā seminārā. Iesvētīts par priesteri, 1965. gada 12. jūnijā, Oļģerts Daļeckis aktīvi iesaistījās ne vien pastorālajā darbā, bet arī viņa aprūpē nodoto dievnamu uzturēšanā kārtībā un jaunu celtniecībā.
Kādreiz Ķengaragā jau bija Sv. Antona baznīca. Tā pastāvēja no 1936. gada līdz 1969. gada novembrim, kad to slēdza, bet pēc diviem mēnešiem pilnīgi nojauca. Tās vietā uzcēla dzīvojamo māju ar sporta zāli.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 46 (19.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.