Jūlijas atbalsts - stipra ģimene

img

Maija beigās noritēja tradicionālā “Varavīksnes” skolas vecāku asambleja, par ko mēs jau rakstījām. Pie ieejas zālē visiem vecākiem, vecmāmiņām un vectētiņiem tika uzdāvināta avīze “Varavīksne. Skolas lepnums. Skolēnu sasniegumi.” Pēc mēneša, vēlreiz pāršķirstot šo izdevumu, pamanīju, ka tā lappusēs bieži tiek minēts bijušās 10. klases skolnieces Jūlijas Žuravļovas vārds. Jūlijas mamma Anna Matjuka laipni aicināja mani paviesoties viņu mājās, kur pie tējas tases izstāstīja par savu dzīvi un, protams, par mīļajiem bērniem un mazbērnu.

Pārsteidzoša, neparasta ģimene, kurā valda ļoti laba atmosfēra. Vai jums bieži nākas satikt ģimeni, kurā māsasdēls ir vecāks par tanti? Tas redzēts tikai ārzemju seriālos? Taču es ar šādu ģimeni iepazinos klātienē. Bet par visu pēc kārtas.
Anna ir dzimusi daudzbērnu ģimenē. Viņai ir trīs brāļi un piecas māsas. Vecāki mira, kad bērni bija pavisam mazi, tāpēc tikt galā ar visām ikdienas grūtībām nācās pašiem, patstāvīgi pilnveidoties un veidot savu likteni. Anna mācījās Indras vidusskolā, tad iestājās Dagdas arodskolā, kur apguva šuvējas arodu. Ieguvusi specialitāti, tikai gadu nostrādāja profesijā un aizgāja dekrēta atvaļinājumā. Savu izredzēto viņa satika Skukos, kur arī kopā dzīvoja, audzinot divas meitas - Kristīni un Jūliju. Taču liktenis atkal izspēlēja ar Annu ļaunu joku. Notika nelaime - jaunā sieviete kļuva par atraitni. Annai smagajā brīdī sniedza atbalstu viņas draudzīgā ģimene: brāļi, māsas, senais paziņa un draugs Dmitrijs, ar kuru pēc kāda laika sāka kopā dzīvot. Pēc 13 gadu kopdzīves, pagājušajā gadā, viņi oficiāli reģistrēja savas attiecības.
Ilgu laiku dzīvoja laukos, turēja saimniecību - govis, cūkas, bullēnus… Taču reiz nolēma visu kardināli mainīt - pārcēlās uz dzīvi pilsētā. Pirmais darbā iekārtojās vīrs, pēc tam arī Anna sāka strādāt veikalā “Mego”. “Pēc govīm neilgojamies,”- smejot saka jaunā sieviete.


Natālija Zdanovska
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 47 (26.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.