“Sapnī pie manis nāca pats Puškins…”

“Varavīksnes” vidusskolas absolvente Karīna Birule ir dzimusi Indrā, tur arī pabeigusi 9 klases. Liktensi bija lēmis, ka 10. klasi togad nenokomplektēja, tāpēc meitene uzsāka mācības Krāslavā. To viņa ne mirkli nenožēloja.
Karīna kopš bērnības aizraujas ar literatūru. Mācoties Indrā, meitene iepazina latviešu autoru darbus, bet “Varavīksnē” skolotāja Margarita Ļahova palīdzēja viņai atklāt visu krievu literatūras skaistumu. “Esmu pateicīga liktenim, kas tas mani savedis ar tik lielisku skolotāju, kāda ir skolotāja Margarita. Viņa mūs ved brīnišķīgā ceļojumā pa krievu literatūras pasauli,”- saka 12.b klases absolvente. “Es jau pirmajā dienā iemīlēju šo priekšmetu, tas mani aizrāva, jo arī pati rakstu dzeju. Savu pirmo dzejoli uzrakstīju piecu gadu vecumā, tas bija veltīts Ziemassvētku vecītim. Tad iestājās pauze. Bet 12 gadu vecumā interese par rīmēm atgriezās. Sāku rakstīt nopietnāku dzeju. Atceros, ka Indras vidusskolā bija talantu konkurss, mamma ieteica man uzstāties ar savu dzeju. Biju pārsteigta par to, kā mani uzņēma uz skatuves, kā aplaudēja!”

Pēc šī pasākuma Karīna nopietni pievērsās dzejai. Meitene stāsta, ka mūza viņu apciemo galvenokārt pēc pusnakts. Tad viņa ceļas no gultas, ņem burtnīcu un raksta visu, kas ienāk prātā. “Tas tiešām ir man radīts!,”- turpina jaunā dzejniece. “Es dzīvoju ar to, tajā atpūšos un pašrealizējos. Man tas ir ļoti svarīgi!”
Skolotāja Margarita Ļahova palīdzēja Karīnai attīstīt šo talantu. Viņa ieteica meitenei piedalīties reģionālajā konkursā Daugavpilī, kur Karīna ieguva 1. vietu. Tā bija kārtējā motivācija turpināt attīstīt savas prasmes šajā jomā. Karīna no Daugavpils Universitātes rīkotā konkursa “Dzimtā puse, dzimtais vārds” pārveda “zeltu”, ieguva uzvaru daiļlasītāju konkursā, ir piedalījusies Daugavpils dzejnieku festivālos.


Natālija Zdanovska
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 48 (30.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.