Dagdas novada mazuļi saņem organizācijas Ziedot.lv materiālo atbalstu

Sabiedrības un valsts pamats ir ģimene, tajā top valsts nodokļu maksātājs, dzimtenes aizstāvis, valsts vadītājs, topošie tēvi un mātes. Taču mūsdienu ekonomiskajā situācijā, kad darba tirgus nespēj nodrošināt visiem darbu vai, kad darba algas apmērs ir nepietiekams, savu palīdzīgo roku topošo nodokļu maksātāju, dzimtenes aizstāvju un valsts vadītāju savu materiālo atbalstu aprūpē sniedz sabiedrība.

No šī gada marta Ziedot.lv sadarbībā ar reģionālajām organizācijām un veikalu tīklu SIA “Maxima Latvija” organizē labdarības akciju “Palīdzi trūcīgiem mazuļiem”, kuras mērķis ir palīdzēt ap 2000 bērnu (pēc Ziedot.lv aprēķiniem) līdz 2 gadu vecumam no maznodrošinātām ģimenēm visā Latvijā.
Labdarības akcijas laikā atbalsts bērnam un ģimenei tiek sniegts nedēļu pirms bērna kopšanas pabalsta saņemšanas, jo šis periods maznodrošinātajām ģimenēm ir finansiāli viskritiskākais.
Priecē, ka Dagdas novada invalīdu brālība “NEMA” un novada sociālie darbinieki aktīvi iesaistījās akcijā un parūpējās, lai vismaz daži novada mazuļi saņemtu Ziedot.lv atbalstu.
Kā atzīst projekta asistene Dita Dzene, “katrs bērniņš, kurš piedzimst Latvijā, ir pelnījis ne tikai vecāku rūpes un mīlestību, bet arī visu nepieciešamo, lai augtu vesels un laimīgs. Diemžēl daudziem vecākiem sagādā lielas grūtības nodrošināt visu praktiski nepieciešamo, jo trūkst līdzekļu. Visbiežāk palīdzība nepieciešama nabadzīgām ģimenēm ar bērniem līdz 2 gadu vecumam. Šajā laikā lieli tēriņi saistīti gan ar mazuļu piena maisījuma, gan autiņbiksīšu iegādi. Lai mazuļi no nabadzīgām ģimenēm neizjustu trūkuma skarbo slogu, bet augtu, saņemot visu to, kas palīdz nostāties uz kājām un droši spert pirmos soļus, vajadzīga mūsu palīdzība. Šajā laikā projekta ietvaros ģimenēm katru mēnesi tiek nodrošinātas autiņbiksītes un piena maisījumi 16 eiro vērtībā, kas sedz vienas nedēļas izdevumus.”
Solvita Stepiņa (attēlā) ir 3 bērnu māte, kura bērnu audzināšanu uzņēmusies viena. Solvita dzīvo Andrupenes pagasta Mariampolē, kur darbu atrasts ir grūti, pat neiespējami. Pēc profesijas Solvita ir konditore, taču savā profesijā līdz šim nav izdevies strādāt.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 48 (30.06.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.