Kļūdu labojums atkritumu šķirošanas jautājumā tagad kalpo sabiedrības interesēs

Aprīlī laikrakstā “Ezerzeme” tika ievietots raksts “Vai katram Aglonas ciema iedzīvotājam, kurš vēlēsies šķirot atkritumus, tiks izsniegta speciāla atļauja?”. Tajā tika izklāstīts, cik viegli Aglonas novadā iedzīvotājiem ir izteikt savu viedokli kāda jautājuma risināšanā un kāds “krusta ceļš” iedzīvotājam ir jāiziet, lai pēc saviem ieteikumiem, kuri reāli pat glābtu novada domes amatpersonu ādas, justos kā cilvēks.

Aglonas novada domes amatpersonu, kā mēdz teikt vietējie, – “zelta trijotnei” ar ētisko normu ievērošanu iet ļoti gausi. Arī atkritumu šķirošanas jautājums nebija izņēmums, kurā viņi demonstrēja savu “ētiskumu” gan uzvedībā, gan likumu ievērošanā.
Kā zināms, atbilstoši Eiropas Savienības direktīvu un nacionālo tiesību aktu prasībām pašvaldībām jānodrošina, ka katrā pašvaldībā ar 2015. gada 1. janvāri visiem iedzīvotājiem ir pieejams dalītas atkritumu savākšanas pakalpojums, atsevišķi savācot vismaz stiklu, papīru, metālu un plastmasu.
Pēc vairākkārtējiem iedzīvotāja G. Ratenieka sēžu apciemojumiem un vairākkārtējām informatīvajām lekcijām Aglonas novada domes vadībai, minot Valsts Kontroles atzinumus, citu pašvaldību piemērus un pēc novada deputātu Vadima Krimana un Igora Reščenko aicinājuma novada domes vadībai ieslēgt politiski veselo saprātu elementāru jautājumu risināšanā, ko nosaka likumi, un kas tieši skar arī pašu novada vadību, tika nolemts, ka Aglonas novadā tiks izveidoti pieci atkritumu šķirošanas punkti. Aglonā šāds šķirošanas punkts tika uzstādīts aiz autoostas.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 49 (03.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.