“Noktirnes” Piemaskavas vakari

img

Mēs vienmēr priecājamies par viesiem. Jūnija pēdējā pirmdienā redakciju apciemoja dziedošās pedagoģes Rita Andrejeva, Skaidrīte Gasperoviča un Jeļena Vorošilova no sieviešu vokālā ansambļa “Noktirne”.
“Ezerzeme” jau vairāk kā divus gadu desmitus ar prieku seko ansambļa, kurš atpazīstams arī ārpus dzimtās zemes robežām, attīstībai. Pastāvīgās starptautisko festivālu dalībnieces ir uzaicinātas uz XXIV Vislatvijas dziesmu un deju svētkiem Rīgā. Kas nodrošina nemainīgo veiksmi? Plašais radošās bagātības klāsts - garīgā mūzika, latviešu tautasdziesmu apdare un mūsdienu estrādes autoru dziesmas. Ritas Andrejevas vadītajam ansamblim piemīt prasme atrast muzikālo atslēdziņu jebkurai auditorijai.

Mūzika, kas nāk no sirds, nevar publiku atstāt vienaldzīgu. Un likumsakarīgi, ka, viesojoties ārzemēs, par “Noktirnes” vizītkarti kļuvis Raimonda Paula dziesmu popūrijs, kas divtik aktuāls kļuvis pirms pasaulē pazīstamā komponista jubilejas. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, teikšu, ka viesturnejas laikā pa Piemaskavu maestro dziesmas vienmēr izraisīja zibenīgu zāles reakciju, līdzi dziedāja gan jauni, gan veci. Klausoties dziedošo dāmu saviļņojošo stāstu, likās, ka pats trešo reizi apciemoju sadraudzības pilsētu Volokolamskas. Aizritējuši daudzi gadi, taču spilgtie iespaidi nav izplēnējuši…
Senlaicīgi dievnami un klosteri, Puškina vietas, Natālijas Gončarovas muiža, Pētera Čaikovska muzejs… Var tikai apskaust dziedošās ceļotājas, kurām bija iespēja pieskarties šiem vēstures un kultūras avotiem. Ir nu gan taisnība - mūzika un dziesmas ir saprotamākā cilvēces valoda. Un klāt vēl krievu tautas viesmīlība.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 49 (03.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.