Viens iesniegums domē pāraug dokumentu portfelī - jeb stāsts par to, cik viegli ir būt ziedotājam?

Laikraksta „Ezerzeme” lasītājiem nav svešs aglonieša Artura Gražuļa vārds, kurš pirms pāris gadiem tika iepazīstināts lasītājiem kā cilvēks ar plašu sirdi, kurš savu palīdzīgo roku sniedza daudzām Aglonas novada un citu novadu iestādēm, ziedojot un dāvinot mēbeles.
Tā kā ikdienā Arturs Gražulis nodarbojas ar lietoto mēbeļu komplektēšanu no Vācijas, mēbeles tika ziedotas gan Aglonas vidusskolai, gan Aglonas Internātvidusskolai, gan Aglonas bijušajai Sporta skolai, gan Aglonas pirmsskolas izglītības iestādei, Sociālās aprūpes centram „Aglona” u.c., tāpat tika ziedots iestādēm, kuras atrodas citos Aglonas novada pagastos - Grāveros, Šķeltovā, Kastuļinā.

Kā jau mēdz notikt novados pēc vēlēšanām, katra jaunā valdība cenšas ieviest kaut ko jaunu un, protams, kaut ko likvidēt no iepriekšējās vadības izveidotā, citādi jau nemaz nevar būt, jo Latvijā, jaunievēlētie vadoņi nav iemācījušies citādi pierādīt - sev un vēlētājiem - savas varas iegūšanas lietderību. Kaut ko izveidojot, vai kaut ko likvidējot, vienmēr ir lielākas izredzes vēlētājiem atskaitīties par paveiktajiem „darbiem”.
Aglonas novads nebija izņēmums, gan 2009. gadā, kad veidojās novads, gan tad, kad 2013. gadā to uzsāka vadīt cita vadība. Vieni veidoja jaunas iestādes, otri tās pēc laika pārveidoja, bet pa vidu kā starp dzirnakmeņiem mala tos, kuri atradās vistuvāk šīm iestādēm - iestāžu darbiniekus, iestādes pakalpojuma saņēmējus, ziedotājus.
Spilgts piemērs, kas notiek ar pirms trīs gadiem ziedotajām mēbelēm un pilnīgi jaunu datortehniku Aglonas domes pakļautībā esošajā iestādē, kuru jaunā novada domes vadība izlēma likvidēt, pārliecinājās ziedotājs Arturs Gražulis, kurš uz savas ādas jau otro gadu izbauda tautā bieži pieminēto teicienu „nepateicība - pasaules alga”, jo, saņemot no Aglonas novada domes šī gada 26. jūnijā vēstuli, sapratis, ka viņa ziedojuma jautājums kā meksikāņu seriāls uzsācis otro sezonu.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 50 (07.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.