Kā seniori vērtē politiķu plānus par jauno Latvijas teritorijas reformu?

Šī gada aprīļa beigās sabiedrībā lielu ažiotāžu izraisīja LTV 1 diskusijā “Lielais jautājums” paustā ziņa, ka, izvērtējot Eiropas Savienības ieguldītos līdzekļus novados uz novada iedzīvotāju kopskaitu un to neracionālo izmantošanu, iespējams, ka drīzumā Latviju sagaida jauna teritoriāla reforma. Diskusijas laikā tika atklāts plāns pārveidot Latviju - ne tikai novadu skaitu un robežas, bet arī iedzīvotāju daļas pārcelšanos uz šīm 19 lielpilsētām.

Šobrīd šis jautājums kļuvis aktuāls arī Saeimā,  Latvijas Reģionu apvienībā, pašvaldībās u.c., un no diskusiju līmeņa pārgājis pie pašvaldību vadītāju reāliem balsojumiem sanāksmēs par tā nepieļaušanu.
Šī gada 20. jūnijā Dagdas novadā pulcējās vairāk nekā 900 seniori no 16 Latgales novadiem un pilsētām, lai kopīgā dziesmā un dejā vienotos Latgales XIV Senioru dziesmu un deju festivālā “Sanāciet, sadziediet, sasadancojiet!”. Seniori ir tā iedzīvotāju daļa, kura veido mazo novadiņu iedzīvotāju pamatskaitu. Diskutējot par senioru ikdienu, dalību pašdarbību kolektīvos un citām tēmām, pievērsām uzmanību arī nākotnes iespējamām reģionu izmaiņām. Noskaidrojām, ka seniori par novadu saglabāšanu ir gatavi iziet arī Rīgas ielās.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 50 (07.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.