Zelta izkaptis un šampanieša šaltis

img

Siena pļaujas laiks šogad nav īpaši labvēlīgs lauksaimniekiem: karstas un saulainas dienas - uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas. Taču Dagdas novada pļāvēju svētki pagāja ideālos apstākļos: ne auksti, ne karsti. Tikai viena lieta sarūgtināja rokas izkapšu īpašniekus: šajā rītā jau pulksten deviņos no rasas nepalika ne miņas, bet trešo sacensību organizatori izvēlējās pļaušanai tik sarežģītas teritorijas, ka maz nešķita...

Pagājušajā piektdienā Svariņos kausu un medaļu ieguvēju parāde Pļaušanas svētku ietvaros pārvērtās par ļoti spilgtu pasākumu. Iepriekšējo sacensību uzvarētāji, Svariņu izcilnieki, uzstājās ar humoristisku programmu - ar izkaptīm un grābekļiem, bet, kad uz skatuves visā savā krāšņumā iznāca deju grupa „LORETA”, dažiem stiprā dzimuma pārstāvjiem pat darba instrumenti izkrita no rokām – aiz pārsteiguma. Dagdas novada domes priekšsēdētāja piegāja pie mikrofona nevis stingrā kostīmā, bet sporta-darba formā. Vēlāk noskaidrojās: komanda „Administrācija” arī iesniegusi pieteikumu dalībai konkursā. Trešās sacensības pagāja tik augstā līmenī, ka piecas aizraujošo sacīkšu stundas aizlidoja kā viens mirklis. Pat mielasts ar svaigi gatavotu zivju zupu palika otrā plānā. “Jaundomes muižas” pavāru brigāde kārtējo reizi demonstrēja izcilu pavārmākslu un nekļūdījās savos aprēķinos: ar diviem 25 litrus smagiem katliem pietika, lai pabarotu visus pasākuma dalībniekus. Zivju zupa no asariem un plaužiem bija tik garda, ka pirkstus varēja nolaizīt!
Cīņā par galveno kausu iesaistījās piecas delegācijas - Svariņi, Konstantinova, Šķaune, Ezernieki un Bērziņi. Plus komanda „Administrācija”, kas ieguva pirmo vietu nominācijā „Jauktā komanda”. Un nav svarīgi, ka citu pretendentu šajā nominācijā nebija. Galvenā vērtība ir cita: Dagdas novada domes darbinieki prot strādāt ne tikai ar pildspalvām, datoriem un mikrofoniem. Izlase bija patiešām vērā ņemama: Sandra Viškure, Raitis Azins, Marija Mickeviča un Ivars Pauliņš.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 55 (24.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.