Divi stāsti - viena problēma

Mūsu pilsētas svētki - ilgi gaidīti, daudzsološi, plaši apmeklēti un koši - ir izskanējuši. Kāds no pilsētniekiem un viesiem ir sajūsmā par redzēto un dzirdēto, cits savas emocijas tik spilgti neizrāda. Lai arī kā tur bija, organizatori ir ieguldījuši lielu darbu un mums visiem bija ko redzēt. Krāslavas ielu noformējums vien ko nozīmē, tas visiem vēlreiz ļāva pārliecināties par mūsu labiekārtotāju profesionalitāti. Kā saka, cepuri nost…

Taču šoreiz runa nebūs par to. Pareizāk, arī par to - vizuālo noformējumu - tikai nedaudz citā veidā. Burtiski pirms pašiem svētkiem redakciju apciemoja divas mūsu lasītājas, kuras vēlreiz gribēja atgādināta par problēmām, ar kurām viņām nākas saskarties katru dienu. Arī mums.
Tātad, krāslaviete Janīna Vaidere, kura dzīvo Sporta ielā 2, 3. korpusā, tikko pārkāpusi slieksni, sāka savu bēdu stāstu: “Lūk, visi gatavojas pilsētas svētkiem - slauka, uzkopj, rotā, - taču man nav vēlmes priecāties. Jau vairākus mēnešus cenšos pārdot savu dzīvokli. Ievietoju sludinājumu, cilvēki zvana un interesējas… Bet tiklīdz nosaucu adresi, momentā noliek klausuli! Jo visiem ir zināma šīs ielas reputācija. Blakus mūsu sakoptajai mājai, kurā dzīvo kārtīgi cilvēki, acīs metās grausts ar tumšiem caurumiem logu un durvju vietā, ar mūžīgu smirdoņu un aizdomīgiem iemītniekiem. Esmu rakstījusi iesniegumu domei ar lūgumu: ja kaut kādu iemeslu dēļ nav iespējams šo celtni nojaukt, tad vismaz aizsist ar dēļiem izdauzītos logus, lai tur nevarētu iekļūt?! Diemžēl atbildi tā arī neesmu saņēmusi. Ēka, cik man zināms, ir pašvaldības īpašumā. Kāpēc citas mājas demontē vai ierobežo piekļuvi tām, bet mūsu ielā neviens pat pirkstu nepakustina, lai kaut kā risinātu šo problēmu? Tā arī dzīvojam, praktiski zaudējuši jel kādas cerības…”


Marina Nipāne
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 55 (24.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.