Ne vienmēr ir jābrauc uz muzeju, lai redzētu ko ekskluzīvu

Šovasar Aglonā tā jau ir otrā reize, kad bazilikas stāvlaukumā tiek izrādīti ne tikai antīkie auto, bet arī antīkie motocikli, un kā vēsta notikumu kalendārs, tad 8. augustā Aglonas novada svētku ietvaros varēs aplūkot arī krāšņos Pancars auto.
17.-19. jūlijā Aglonas, Krāslavas un Dagdas ielās varēja sastapt retro automašīnas un retro motociklus. Igaunijas Retro auto un moto kluba biedri jau trešo gadu pēc kārtas pulcējas tūrisma braucienam pa Latviju. Retro kluba vadītājs Kaido Kaas stāsta: “Mērķis ļoti vienkāršs - iepazīt kaimiņvalsti Latviju un atstāt par sevi iespaidu”. Pirmajā gadā retro klubs ceļoja pa Vidzemi - Līgatni, Valmieru, Cēsīm, Trapeni, Alūksni. Otrajā gadā tika iepazīta Zemgale - Rundāle, Bauska, Jelgava, Tērvete. Šogad pa Latgali - Balvi – Kārsava – Ludza – Krāslava – Aglona – Preiļi – Gaigalava – Ape.

Šāda veida ceļojumā cenšamies braukt grupās ne vairāk par 20 transportlīdzekļiem. Tie, kuri reģistrējas ceļojumam pirmie, protams, ir parādes braucēji un brauc grupai pa priekšu, tādā veidā mēs tiem izrādām lielāku godu. Neskatoties uz to, ka esam auto un moto retro klubs, daudzi transportlīdzekļi ir veci, taču tie tomēr spēj nobraukt 600 - 800 km distances. Igaunijā ir ļoti daudz retro automobiļu, kuri nekust ne no vietas, tie parādēs tiek pārvadāti piekabēs kā uzskates materiāls, taču šādos tūrisma ceļojumos piedalās tikai tie, kas spējīgi pārvietoties saviem spēkiem un nespēj sabojāt ceļojuma prieku.
Igaunija un Latvija ir kaimiņvalstis, bet mēs maz ko zinām viena par otru. Pa šiem trim gadiem esam Latviju mazliet iepazinuši un esam sajūsmā par valsts tūrisma piedāvājumu. Ir tik daudz brīnišķīgu vietu, ko apskatīt, iepazīt.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 56 (28.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.