Latgales reģiona konkurss “Siera un maizes svētku sāļā torte”

Aglonas tradīcija

Žūrijas komisijas priekšsēdētājs, AS „Rīgas dzirnavnieks” maizniekmmeistars Edgars Grāvītis cildināja visas konkursantes:
„Katra dalībniece bija ļoti centusies un gatavojusies, tortes bija gaumīgi, ļoti rūpīgi un interesanti noformētas, katrai sava specifiska garša, tāpēc žūrijai darbs nebija viegls. Kopumā vērtējot, Latgales reģiona konkursantu meistarība ir slavējama – tā bija pārsteidzoši augstā līmenī. Sāļās tortes ir sarežģītāk gatavot, jo ir grūti atrast dažādu produktu labu saderību. Latgales meistarēm tas izdevās.”

Konkursā piedalījās gan pieredzes bagātas tortu cepējas, gan jaunietes. Arī viens zēns. Tas nozīmē, ka mums aug čakla un sevi parādīt un pierādīt griboša paaudze.
1.vietu ieguva Svetlana Vidžupe no Dagdas. Torte „Vasaras sonāte”, izmantots Lazdonas „Baltais biezpiena siers” un „Talsu ritulis, zaļais”. Viņai – dāvanu karte EUR 150.00 vērtībā.
2.vietu ieguva Ināra Liepiņa no Preiļiem. Torte „Laimes mirklis”, izmantots Mālpils siers, Lazdonas „Baltais biezpiena siers” un „Talsu ritulis, sarkanais”. Viņai – dāvanu karte EUR 100.00 vērtībā.
3.vietu ieguva Mārīte un Kristīne Lipskas no Ludzas. Torte „Makšķernieka prieks”, izmantots „Talsu ritulis, zaļais”. Viņām – dāvanu karte EUR 70.00 vērtībā.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 51 (10.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.