Dagdas novada jauniešu iniciatīvu centram 10

Apmeklēt Dagdas novada jauniešu iniciatīvu centra jubilejas pasākumu mani uzaicināja Marija Mickeviča, Dagdas novada Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja. Mūsu avīze jau vairākkārt rakstīja par daudziem JIC projektiem un biedrības „Dagne” pasākumiem. Tāpēc ielūgums tika pieņemts ar pateicību.

3. jūlijā pulksten 6 vakarā JIC „Parka rozes” sporta laukumā blakus jauniešu iniciatīvu centram, sapulcējās publika, uz nelielās skatuves - daudz aparatūras un jaunu cilvēku. Apkārt skatuvei valdīja tā saucamais „lampu drudzis”, kuri ir labi pazīstams visiem skolniekiem, kas piedalās skolas koncertos. Publiku intriģēja dažas dekorāciju detaļas - enkurs un stūre, kuru simbolisko nozīmi atšifrēja uzraksts virs skatuves: „Pa atmiņu viļņiem”.
Jubilejas vakars sākās. Vakara vadītāji Sintija un Aivars izskaidroja ne visai atjautīgiem skatītājiem, ka pašlaik mēs atrodamies uz kuģa borta, kurš ir gatavs doties ceļojumā pa atmiņu viļņiem.
Programma tika ieplānota tādā veidā, lai visi klātesošie iegūtu pilnīgu priekšstatu par JIC un biedrības „Dagne” ikdienas darbiem un svētkiem, par viņu mērķiem un uzdevumiem un par visu paveikto.
Visi priekšnesumi izpelnījušies atzinīgu novērtējumu: vokālisti un dejotāji, skatuviskās improvizācijas, pārdomātas konferansjē replikas, viesu - jauniešu biedrību un pagastu centru pārstāvju - apsveikumi, runas un pārsteigumi. Uz ekrāna tika demonstrētas prezentācijas.


Andrejs Jakubovskis
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 51 (10.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.