Krāslaviešu starts Latvijas Jaunatnes Olimpiādē

No 3. līdz 5. jūlijam Valmierā, Cēsīs un Valkā norisinājās Latvijas Jaunatnes Olimpiāde, kurā piedalījās 2637 dalībnieki no 83 pašvaldībām. Krāslavas novadu pārstāvēja 20 jaunie sportisti trijos sporta veidos: brīvajā cīņā, ložu šaušanā un vieglatlētikā.
Visveiksmīgāk šajā Olimpiādē nostartēja brīvās cīņas pārstāvji, kuri izcīnīja 4 medaļas. Meitenēm svara kategorijā līdz 56 kg zelta medaļu izcīnīja Olga Plutjakova , zēniem svara kategorijā līdz 100 kg sudraba medaļa Edgaram Sadovskim, svara kategorijā līdz 58 kg Artūram Savčenko un Artjomam Trofimovičam - bronzas medaļas.

Vieglatlēti un šāvēji diemžēl šajā Olimpiādē medaļas neizcīnīja, taču pirmajā sešiniekā iekļuva un diplomus saņēma šāvēji Rihars Plociņš un Diāna Bulavska par 5. vietu un Rihards Misjūns par 6. vietu. Diplomu par 5. vietu saņēma arī vieglatlēts Ēriks Silovs.
Kopvērtējumā Krāslavas novada komanda ierindojās 30. vietā.
Pateicoties IZM piešķirtajam finansējumam Krāslavas novada pašvaldībai profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēm inventāra iegādei, sportisti šajā olimpiādē atklāšanas ceremonijā un sacensībās piedalījās skaistos jaunos sporta tērpos.


V. Beinarovičs
Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 52 (14.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.