Heiligenhausas pamatskola: 50 gadi UNESCO skolu asociācijā

Vecs partneris labāks par diviem jauniem!

Krāslavas Varavīksnes vidusskolas sadarbība ar Heiligenhausas pamatskolu sākās 2006. gadā. Vispirms bija projekts „Iepazīsti Eiropu!”, pēc tam tika īstenota UNESCO Pasaules mantojuma pētīšanas programma Latvijā un Vācijā. Jau 9 gadu laikā mūsu skolas draudzējas, regulāri sarakstās un meklē jaunas iespējas sadarbībai. Šogad mūsu partneri no Vācijas organizēja pasākumu par godu jubilejai – jau 50 gadus izglītības iestāde darbojas UNESCO skolu asociācijā. Aicinājums apmeklēt šos svētkus tika atsūtīts savlaicīgi, kas deva iespēju atrast finansējumu un sagatavot dāvanas par godu nozīmīgajam notikumam skolas dzīvē. Maija vidū angļu valodas skolotāja Irēna Bovtramoviča un jūsu padevīgais kalps devās uz Vāciju, lai apmeklētu jubilejas svinības Heiligenhausas pamatskolā.

Mūs sagaidīja ļoti silti. Neskatoties uz savu aizņemtību, saimnieki atrada laiku, lai satiktos ar mums, sarunas bija nebeidzamas. Taču visi zināja, ka nākamā diena būs piesātināta ar oficiāliem pasākumiem, tāpēc bija nepieciešams izgulēties.
Svinīgais pasākums notika Imanuela Kanta v.n. ģimnāzijas zālē, jo tā ir arī pilsētas galvenā koncertzāle. Goda viesu vidū - Vācijas Izglītības ministrijas valsts sekretārs Ludvigs Hekke, UNESCO Nacionālās komisijas koordinatore Vācijā Klaudija Vilhelma, Heiligenhausas mērs Jans Hainišs. Apsveikumi un amatpersonu runas mijās ar koncerta numuriem, uzstājās ansambļi, direktore Soņa Koena spēlēja vijoli, mūzikas skolotāji dziedāja. Pasākuma atmosfēra bija neformāla un ļoti radoša. Zālē sapulcējās skolēni, skolotāji, vecāki, absolventi, pensionāri.


Andrejs Jakubovskis
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 53 (17.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.