Padomju tehnikas parāde Skaistā

Skaistas pagasta svētku programmā šogad bija paredzēts pasākums, kas piesaistīja īpašu uzmanību. Organizatori nolēma iepriecināt novadniekus ar aizgājušā laikmeta tehnikas parādi. 11. jūlija vakarā, pulksten 19.30 parāde sākās.
Pasākumu atklāja brašs velosipēdists ar trīsriteni, kas ražots 1982. gadā. Aiz līdera brauca vecāki velosipēdisti ar divriteņiem. Pēdējais, svinīgi noslēdzot riteņu kolonnu, lepni brauca mopēda „Minska” īpašnieks.

Vienīgais paštaisītais braucamrīks kartings izskatījās pieticīgi, bet parādē piedalījās godam. Nepatīkamais pārpratums (noslāpis motors) netraucēja šim transportlīdzeklim apliecināt savu dalību „autobraucienā”, bet visi klātesošie bija pārliecināti, ka jau nākamajā dienā kartings atkal spēs pārvarēt visiem labi zināmos bedrainos lauku ceļus.
Vieglo automobiļu grupu, kas piedalījās šajā parādē, atklāja mirdzošā „Volga GAZ-21”. Sešdesmito gadu ražojums, brīnišķīgi restaurēts automobilis, kura aizmugurējo stiklu rotāja uzraksts par iegūto balvu nominācijā „Labākā restaurācija”, kas tika piešķirta pirms dažiem gadiem.


Andrejs Jakubovskis
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 53 (17.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.