Ar diplomiem un pieprasītu profesiju

„Vasara ir pašā plaukumā, un mums šodien ir svētki!” Ar šiem vārdiem latviešu valodas un literatūras skolotāja Irēna Gončarova atklāja svinīgo pasākumu, kas bija veltīts izlaidumam Profesionālās izglītības kompetences centra „Rīgas Valsts tehnikums” Krāslavas teritoriālajā struktūrvienībā. Diplomus par profesionālo vidējo izglītību saņēma: Pāvils Babins, Vadims Grabovskis, Jevgēnijs Gailišs, Ilmārs Jurāns, Konstantīns Pastuhovs, Ivans Jasinskis, Elvis Šemelis un Guntars Vecelis. Viņi ar savu darbu un cītīgumu pierādīja, ka ir gatavi spert patstāvīgus soļus pieaugušo dzīvē.


Dagnija Vanaga, Profesionālās izglītības kompetences centra „Rīgas Valsts tehnikums” direktore, sirsnīgi sveica absolventus un viņu vecākus, pateicās Krāslavas teritoriālās struktūrvienības direktoram Arkādijam Petaško un visiem pedagogiem. Diplomus saņēma koka izstrādājumu ražošanas tehniķi.
Kopš pagājušā gada tehnikumā ir ieviesta jauna programma – nākamajiem automehāniķiem, bet šogad no 1. septembra būs piedāvājums meitenēm – tērpu stila speciālists. Dagnija Vanaga ar lepnumu atzīmēja faktu, ka gandrīz visas durvis Rīgas Valsts tehnikuma centrālajā ēkā ir Krāslavas meistaru un studentu roku darbs.
Krāslavas teritoriālās struktūrvienības direktors Arkādijs Petaško pauda prieku par saviem audzēkņiem, īpaši par tiem, kuri piedalījās konkursos un olimpiādēs. Pateicības un tradicionālie albumi ar pedagogu un tehnikuma audzēkņu fotogrāfijām tika pasniegti absolventiem, kā arī visiem skolotājiem. Pasākuma noslēgumā notika neliela fotosesija.


Natālija Zdanovska
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 53 (17.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.