Pēc laikraksta “Ezerzeme” uzdotā jautājuma Zemkopības ministrijai tiek atcelta prasība izsludinātajā projektā?

Šī gada jūnijā tika izsludināts ilgi gaidītais projekts tūrisma nozarē, aktivitāte 313 “Tūrisma aktivitāšu veicināšana” (12. kārt.), kuras galvenais mērķis ir ar mārketinga kampaņu palīdzību veicināt lauku attīstību, lauksaimniecības un lauku tūrisma nozares sadarbību, attīstot un popularizējot lauku tūrismu lauku vidē.
Uz atbalstu var pretendēt biedrības un nodibinājumi, atbalstāmā nozare – tūrisma aktivitāšu veicināšana. Atbalsta intensitāte 100% no kopējās attiecināmo izmaksu kopsummas. Visā plānošanas periodā vienam atbalsta saņēmējam maksimālā attiecināmo izmaksu summa ir 200 000 eiro.

Šai aktivitātei, kura paredz mārketinga kampaņas lauku tūrisma popularizēšanai lauku vidē, vēlējās pieteikties arī kāda biedrība.
Tiklīdz tika atvērta aktivitāte, sākās tās dokumentu izpēte. Pētīt nenācās ilgi, lai saprastu, ka biedrība neatbilst jau pirmajam nosacījumam, kas Lauku atbalsta dienesta mājaslapā tika īpaši izcelts ar ierakstu “Svarīgi!” un sākotnējā redakcijā līdz 20. jūlijam izskatījās šādi:
Biedrībai vai nodibinājumam, kura vēlas startēt šajā aktivitātē un gūt līdzekļus, dokumentāli būtu jāpierāda, ka ir starptautiskas lauku tūrisma organizācijas biedrs.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 57 (31.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.