Saldā sestdiena Indrā

img

Katram pagastam ir savi svētki. Populārā Ievārījuma diena, kas startējusi Indrā pirms trīspadsmit gadiem, šogad sakrita ar vairāku projektu noslēguma pasākumiem: fotoizstādes atklāšana, bukleta izdošana, stādu iegādāšanās, prezentācija.
Projekts “Indras Zaptes dārza labiekārtošana” noslēdzās ar valrieksta koku stādīšanu. Degustācijas laikā gardēži nenogurstoši lielīja ievārījumu no valrieksta augļiem, ko izaudzēja Pjotrs Movčans.

Bet par visu pēc kārtas. Saulainā diena piešķīra svētkiem īsti vasarīgu noskaņojumu. Pie piepūšamajām atrakcijām izklaidējās ne tikai vietējie bērni – viesu arī bija daudz. TN foajē - projekta “Indras tagadne un pagātne” prezentācija. Fotoizstāde no pedagoga Nikolaja Lobzas krājumiem un mūsdienu autoru darbi izraisīja lielu interesi ne tikai vietējo novadpētnieku vidū. Vēl viena aktivitāte projekta ietvaros, ko atbalstīja galvaspilsētas mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, - bukleta „Indras pagasts” izdošana. Tas ir veltīts Rožu stacijas jaunajai un senajai vēsturei un aicina tūristus apmeklēt starptautisko mazākumtautību mūzikas festivālu „Latgales vainags”, Ievārījuma dienu, aušanas darbnīcu. Ērika Gabrusāne, pagasta pārvaldes vadītāja, pasniedza bukletus aktīvākajiem projekta dalībniekiem, tai skaitā biedrībai „Indras jauniešu klubs „Stāvēt aizliegts””.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 57 (31.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.